Ne angajăm să oferim studenților noștri cea mai bună experiență

Flexibil la nevoile studentului cu cele mai noi echipamente și răbdare care să-l ajute să avanseze!

prorider events_logo

De The Prorider Team

CE ESTE LANDKITINGUL?

Varianta de uscat a kiteboardingului, care implica deplasarea pe uscat cu ajutorul unui vehicul cu roti (mountainboard/ buggy/ role) si a unui zmeu, folosindu-se tracțiunea eoliana. Este un sport aflat într-un continuu progres, dezvoltându-se in fiecare an noi tehnologii, menite sa asigure siguranța si performanta riderului. Se poate practica in siguranța pe orice suprafața întinsa de pământ care permite, cu condiția sa nu existe obstacole in zona (clădiri, fire de înalta tensiune, copaci etc.). Practic vei pune la treaba vântul cu ajutorul unui zmeu pentru a colinda câmpuri, dealuri (freeride) sau pentru a realiza tot soiul de acrobații (free style).

CARE ESTE DURATA UNUI CURS?

Cursul complet de landkiting durează in medie 2-3 zile, având scopul de a se acumula 9 ore de practica. Durata exacta însa, depinde de condițiile meteo, cu precădere de prognoza de vânt. Se poate întâmpla ca zilele de curs sa fie amânate in lipsa unor condiții prielnice si, deci, sa nu fie consecutive.

UNDE SE TINE CURSUL?

Oriunde bate vântul, fie ca este vorba de un teren din jurul Bucureștiului, de regula Aerodromul Sirna – Tăriceni, fie de dealurile Dobrogei, una dintre cele mai active zone din punct de vedere eolian de la noi din tara.

CARE ESTE STRUCTURA CURSULUI?

Cursul este împărțit în mai multe module:

Discovery – faci cunoștința cu echipamentul si afli cum sa-l folosești, te acomodezi cu termenii uzuali si limbajul prin semne specific sportului, înveți sa controlezi un zmeu de tip foil (trainer) care sa nu dezvolte o putere foarte mare;

Kite control - Învață să lansezi un zmeu și să-l aterizeze cu un asistent, învață cum să controlezi un zmeu cu depower, utilizezi sistemele de siguranta, afli cum se relanseaza un zmeu, inveti regulile de prioritate;

Land-kiting - având deja control deplin asupra zmeului și nefiind in acest fel un pericol pentru cei din jur, inveti in acest modul cum să te deplasezi controlat pe placa stânga-dreapta, precum și downwind sau upwind și cum să dobandesti o poziție cat mai corectă.

CE ITI ASIGURA ȘCOALA PRORIDER?

Pe toată durata cursului iți punem la dispoziție echipamentul complet si explicațiile aferente, inclusiv analize foto-video ale pașilor pe care ii faci. La finalul cursului vei obține certificarea in conformitate cu standardele IKO.

CE AI NEVOIE SA STII INAINTE DE A INCEPE UN CURS?

Land-kitul este un sport dedicat tuturor oamenilor, indiferent de vârstă, care nu necesită cunoștințe preliminare. Tot ce ai nevoie înainte este sa fii determinat si gata sa-ți însușești noi deprinderi.

CUM SA MA PREZINT LA CLAS?

Îmbrăcat adecvat anotimpului (căciula / șapca), dotat cu o sticla cu apa de băut, ochelari si crema de soare. Tot restul pe care îl oferim.

CE VEI STII DUPA TERMINAREA LUI?

Vei știi sa te deplasezi in siguranța downwind si upwind cu zmeul si mountainboardul, buggy-ul sau rolele, in funcție de preferințele tale. Vei știi sa apreciezi vântul si sa-ți alegi corect echipamentul corespunzător.

NBR 50
Școala de kite în România
+ Ani
experiență în kiteboard
+ Ani
experiență în coaching