Ne angajăm să oferim studenților noștri cea mai bună experiență

Flexibil la nevoile studentului cu cele mai noi echipamente și răbdare care să-l ajute să avanseze!

prorider events_logo

Cu echipa Prorider

CE ESTE SNOWKITINGUL?

Varianta de iarna a kiteboardingului, care implica deplasarea pe zăpada/gheata cu ajutorul unui snowboard, a schiurilor sau a patinelor si a unui zmeu, folosindu-se tracțiunea eoliana. Este un sport aflat într-un continuu progres, dezvoltându-se in fiecare an noi tehnologii, menite sa asigure siguranța si performanta riderului. Se poate practica in siguranța pe orice suprafața întinsa de zăpada/ gheata, cu condiția sa nu existe obstacole in zona (clădiri, fire de înalta tensiune, copaci etc.). Altfel spus, vei pune la treaba vântul cu ajutorul unui zmeu pentru a colinda si urca pante cu zăpada neatinsa (freeride) sau pentru a realiza tot soiul de acrobații deasupra pârtiei (free style).

CARE ESTE DURATA UNUI CURS?

Dacă doriți să învățați să snowkite, cursul complet durează în medie 2-3 zile, cu scopul de a câștiga 9 ore de antrenament. Ora exactă depinde însă de condițiile meteorologice. Spre deosebire de zmeul sau zmeul, pe lângă prognoza vântului, nivelul zăpezii este, de asemenea, un factor important al zăpezii. Programul cursului va fi stabilit de comun acord de instructor.

UNDE SE TINE CURSUL?

Oriunde bate vântul si exista o întindere de zapada/ gheata, fie ca este vorba de un teren din jurul Bucureștiului, de regula Aerodromul Sirna - Tăriceni, dealurile Dobrogei, una dintre cele mai active zone din punct de vedere eolian de la noi din tara, sau de platoul Bucegi, mergem și la Sinaia Cota 2000m.

CARE ESTE STRUCTURA CURSULUI?

Cursul este împărțit în mai multe module:

Discovery – faci cunoștința cu echipamentul si afli cum sa-l folosești, te acomodezi cu termenii uzuali si limbajul prin semne specific sportului, înveți sa controlezi un zmeu de tip foil (trainer) care sa nu dezvolte o putere foarte mare;

Kite control - Învață să lansezi un zmeu și să-l aterizeze cu un asistent, învață cum să controlezi un zmeu cu depower, utilizezi sistemele de siguranta, afli cum se relanseaza un zmeu, inveti regulile de prioritate;

Snowkiting - având deja control deplin asupra zmeului și nefiind in acest fel un pericol pentru cei din jur, inveti in acest modul cum să te deplasezi controlat pe placa stânga-dreapta, precum și downwind sau upwind și cum să dobandesti o poziție cat mai corectă.

CE ITI ASIGURA ȘCOALA PRORIDER?

Pe toată durata cursului iți punem la dispoziție echipamentul complet si explicațiile aferente, inclusiv analize foto-video ale pașilor pe care ii faci. La finalul cursului vei obține certificarea in conformitate cu standardele IKO.

CE AI NEVOIE SA STII INAINTE DE A INCEPE UN CURS?

Zăpada este un sport dedicat tuturor oamenilor, indiferent de vârstă.

Trebuie să știți snowboard or schi în avans. Tot ce ai nevoie este să fii hotărât și gata să dobândești noi abilități

CUM SA MA PREZINT LA CLAS?

Îmbrăcaț adecvat cu echipamentul de iarnă corespunzător (snowboard, booti, legături sau schiuri cu clapari) și echipamentul de protecție pe care îl aveți. Cu restul venim noi.

CE VEI STII DUPA TERMINAREA LUI?

Ca început, descoperiți elementele de bază cum să zăpadă. Veți ști cum să vă deplasați în siguranță în jos și în sus cu ajutorul zmeului pe snowboard, schiuri sau patine, în funcție de preferințele dvs. Vei ști să apreciezi vântul și vei alege echipamentul potrivit.

Cu practică și mai multă experiență, oferim câteva clase mai avansate: cum să sari în timp ce zbori cu zăpada, de exemplu. Când sunteți gata, vă putem învăța câteva trucuri.

NBR 50
Școala de kite în România
+ Ani
experiență în kiteboard
+ Ani
experiență în coaching