Când vizităm Sri Lanka, alegem restaurante locale pentru a descoperi arome necunoscute. Ce mănâncă oamenii din Sri Lanka? Ei beau? Care sunt obiceiurile lor de cumpărături?

...mancarea

Ce zici de bucătăria aceea rafinată? Acum, aceasta este o întrebare complicată, deoarece mâncarea din Sri Lanka este delicioasă doar foarte picantă. Deci, atunci când spuneți „nu este fierbinte” înainte de a comanda, veți primi o masă caldă acceptabilă. Este important ca cineva care locuiește acolo timp de o lună să se adapteze mai bine la manierele locale de nutriție.

  • Au o mulțime de standuri pentru street food unde puteți descoperi încântările usturoi prăjit (Fierbinte), chipsuri (fierbinte) format din tapioca și mai rar cartofi, fiert Năut etc
  • În aproape fiecare magazin puteți găsi o cutie de sticlă cu ceva mic dejun tip de patiserie - clătite de nucă de cocos, legume sau ou sau carne ROTI (arată ca un samosa) și este întotdeauna picant. Așadar, când comandați micul dejun, iar ei vă servesc ceai - este modul englezesc cu lapte și surpriză! Miroase vaca. Laptele este real și nu este tratat cu o grămadă de substanțe chimice pentru a suprima mirosul animalului care i-a dat. Tine minte? La fel ca în copilăria noastră.
  • Dacă treci pe lângă un restaurant cu fast-food, primești ceva special! Singura țară din lume care vă servește „dünner-kebab” deja mestecată - „kottu roti”Este un fel de mâncare super gustoasă, făcută prin prăjirea bucățelelor și legumelor tocate cu mirodenii. Sună oribil și pare ciudat, dar acesta este motivul pentru care poți fi sigur că este super delicios. Poate fi doar legume - plus ou - plus carne, deci principalele ingrediente ale kebabului bun. Doar în timp ce o pregătesc, acestea taie pâinea în bucăți mici amestecate cu alte ingrediente în timp ce sunt prăjite. Urmărirea preparatului este un spectacol pe cont propriu și un concert foarte tare. Este scris.
  • Când ajungi la restaurant, există câteva mâncăruri excepționale după gust: orez și curry și orez prăjit sunt o necesitate, de asemenea, dacă sunteți în fructe de mare - „calamari diavoliți”Este delicios și fierbinte sau orice pește. Este o insulă într-o mare diferită de cea pe care o cunoaștem în Europa, puteți ghici că există niște pești despre care nu ați auzit niciodată, care vă vor impresiona prin gustul lor. Oh! Și, de asemenea, supă, supa de dovleac este apetisant peste tot, îl vei aprecia.
  • Pe lângă ce este gătit, au atât de multe fructe! Cele pe care le cunoaștem în Europa sunt într-adevăr mai delicioase ... Începând cu cel mai mare fruct de pe Pământ - „jackfruit”(Și nu are nicio legătură cu Jack Daniels, cu excepția faptului că poate ajuta cu ușurință să-și amintească numele), mango în toate culorile, banane în toate dimensiunile, papaya, pepeni, ananasul, toate citricele ... și regele tuturor Nucă de cocos! De fiecare dată când vedeți un stand lângă drumul care vinde fructe, ar trebui să vă opriți, deoarece există șanse mari să descoperiți o varietate de fructe și arome necunoscute până atunci.

FAST NOTĂ despre băuturile din Sri Lanka

Concentrați-vă pe nuci de cocos dacă vă place sucul proaspăt, acesta este cel mai bun. Și băutură tradițională precum „Bere de ghimbir”Care nu are alcool în contradicție cu numele său.

Băuturile alcoolice sunt scumpe și nu sunt disponibile în magazinele normale. Trebuie să mergeți la „magazinul de alcool” pentru o bere sau orice băutură mai puternică. „Arrack” ar fi țuica locală din nucă de cocos. De asemenea, romul este folosit în mod obișnuit pentru cocktailuri, totuși scump ca toate celelalte. Sri Lanka nu este o națiune potabilă, pentru că sunt foarte religioase, iar majoritatea religiilor resping consumul de alcool, în special în cantități mari. Iată o selecție ușoară între consumatori. Guvernul te face să plătești mai mult, fie pentru a te dezlipi de băut, fie pentru a colecta de la turiști prețuri mai mari pentru a le aminti de țările lor de origine. Este un câștig câștig pentru economia locală.

NOTĂ DIVERSE despre obiceiurile locale

Când mergeți la cumpărături pentru orice tip de cumpărături: glosare sau suveniruri sau pânze? Ar trebui să-ți scoți întotdeauna pantofii înainte de a intra în magazin!

De obicei, există un semn pe ușă înainte de a intra, dar chiar dacă nu există sau este posibil să nu îl observați din cauza tuturor flip-flops-urilor împrăștiate în exterior. Este la fel de amuzant, pe cât este de neobișnuit, deoarece sunteți într-o țară străină și nu știți dacă puteți avea încredere în locul în care să vă lăsați pantofii nesupravegheați? Însă ar trebui și tu, și cu credință și ușurare, îi vei descoperi înapoi atunci când vei termina cumpărăturile, indiferent cât timp ai petrecut în magazinul respectiv. Este extraordinar de umplere pentru a fi în siguranță și acasă atunci când sunteți atât de departe în necunoscut.

În fiecare Crăciun din 2014, căutăm cadouri sub un cocos în loc de un pin. Vă vom spune o poveste despre un loc real care aduce magie în viața noastră. Sosirea, oamenii, traficul, iată începutul ...

Acum.

Când vizităm Sri Lanka, există atât de multe locuri de mers: planificăm întotdeauna o excursie în tuk-tuk în insulă, niște kite-surf pe ocean și un safari! Să împărtășim câteva idei ...

Aici!

Când vizităm Sri Lanka ne bucurăm de țară. Iubim pacea dintre religii, ignorăm luptele lor politice, le ajutăm economia fiind acolo. Doar spuneam…

Aici!

Sunteți curioși despre viața din Sri Lanka? Aveți în vedere să vizitați insula? Ce aveți nevoie pentru a vă planifica călătoria în Ceylon:
vreme, viză, zboruri, numerar, transport, cazare, reglare drone, comportament stradal...

Acum.

Avem mai multe informații disponibile:

Prorider scoala kiteboard aventura Sri Lanka

Acea aventură de zmeu în Kalpitiya, Sri Lanka

Când toată lumea visează la plaje însorite și la vreme caldă, suferim de căldură și mușcături de țânțari. Povestea noastră despre zmeul din exotica Sri Lanka ...

Prorider TRIP Sri Lanka Kalpitiya Hartă Satelit unde să stați

Unde să vă cazați în Kalpitiya, Sri Lanka?

Planificați o călătorie de zmeu în Kalpitiya Sri Lanka? O mare decizie este locul unde să stați: stațiune, hotel, vilă. Iată o listă de recomandări din experiența noastră ...